Training


Dressuurtraining op maat

José is een professionele en ambitieuze Grand Prix dressuuramazone die zich specialiseert in het trainen van zowel paarden als pupillen. Zij heeft de volledige ORUN opleiding afgerond en heeft jaren als stalruiter gewerkt in zowel binnen als buitenland. De ervaring die ze daarmee heeft opgedaan word nu gebruikt in het opleiden van ruiter en paard. Dit kan in de vorm van alleen instructie of een combinatie van instructie en bijrijden. Ook wedstrijdbegeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om uw paard bij José in training te zetten en uit te laten brengen op wedstrijden, van L tot en met ZZ-Zwaar niveau, afhankelijk van de graad van africhting. Het uitbrengen van uw paard in competities als IBOP/PAVO/SUBLI, maar ook het corrigeren en doorrijden van paarden waar u mee vast loopt behoort tot de mogelijkheden.

In eerste instantie word er gekeken of er een gezamenlijk doel gesteld kan worden. Daarnaast vind José het prettig om de paarden die onder haar hoede komen en niet geheel naar wens functioneren na te laten kijken door haar vaste osteopaat/chiropractor Aimee de Rooij. Dit is geen verplichting, maar word wel geadviseerd, omdat nogal eens blijkt dat paarden die niet goed functioneren een probleem in hun bewegingsapparaat hebben. Soms moet dit eerst behandeld worden, alvorens er van het paard een volledige inzet gevraagd kan worden.

Tijdens de lessen wordt er gewerkt met de professionele “Sennheiser” instructieset, met dubbele oortelefoon.